Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Tilbud på hulmursisolering

Ved du, hvor stor en 1-krone er? Sådan i diameter? Den er ikke særlig stor, vel? Men det er sådan ca. størrelsen på de bitte, små huller, som en isolatør vil bore i muren, når du skal have lavet hulmursisolering. Og det skal du! Ja, jeg siger det bare, fordi jeg synes, at du skal vide, at hulmursisolering kan dels spare mange penge på varmeregningen – og den er jo steget gevaldigt i de sidste måneder. Hulmursisolering sørger også for, at du får et meget bedre indeklima i din bolig. En hulmursisolering bevirker nemlig, at hele huset holder bedre på varmen. Der vil derfor ikke være områder ved murene, hvorfra du kan mærke, at kold luft trækker ind. Du kan få et helt gratis tilbud på hulmursisolering hos Calidi for eksempel.

Hulmurene skal tjekkes

Du tænker måske, at der er allerede hulmursisolering i din bolig. Har du tjekket det? Der sker nemlig ofte det, at vi ikke sørger for at få hulmurene tjekket, og der kan være steder, hvor isoleringen enten er utilstrækkelig – eller slet ikke eksisterer. Et tjek af hulmurene er som regel gratis. Hvis du henvender dig til en autoriseret isolatør, så vil han gerne komme og tjekke hele dit hus. Mure og loft.

Under tjekket vil energieksperten kunne konstatere, om der rent faktisk er hulmursisoleret godt nok. Det kan være, at noget af isoleringsmaterialet, der blev anvendt, er forvitret – eller simpelthen ikke er tilstrækkeligt effektivt. Fx så brugte man for en del år siden et materiale, der kaldes for Leca nødder. Dette er små kugler (på størrelse med en hasselnød), som er fremstillet af ler. De indeholder luftbobler og er faktisk ikke så effektive som nyere materialer, der er kommet på markedet sidenhen. Grunden til, at Leca nødder blev brugt, var, at de lægger sig fleksibelt omkring murbindere eller rør, som må være lagt ind i hulmuren. Problemet er bare, at Leca nødderne ikke ligger, helt tæt – der er stadig hulrum i muren, der ikke er fyldt ud. Dertil kommer, at Leca nødder kan angribe murbinderne – og det bevirker faktisk, at din boligs mure er ustabile!

Leca nødder dur ikke

De fleste isolatører vil derfor anbefale, hvis du har Leca nødder i hulmurene, at du får dem fjernet – og erstattet af et mere effektivt isoleringsmateriale. Dette er en lille operation, som kræver, at nødderne fjernes, hvorefter nyt materiale sprøjtes ind i hulmuren. Og ja, når det nye materiale skal sprøjtes ind, så vil isolatørerne bore nogle små huller – på størrelse med en 1-krone – i murenes fuger. De vil bore dem på en måde, så de kan sikre, at materialet, som skal erstatte Leca nødderne, fordeler sig korrekt og jævnt i hele hulmuren.

Tager typisk en dag eller to

Det er ikke et særligt stort og tidskrævende projekt. Hulmursisoleringen kan være færdig i løbet af et par dage – i nogle tilfælde en enkelt dag. Det kommer an på, om der er – eller ikke er – isoleret allerede. Er der ikke isoleret varer selve hulmursisoleringen ca. en dag. Du kan sikkert sagtens finde en autoriseret isolatør i det område, du bor i, som kan komme og give dit hus et tjek og et godt tilbud. Og husk, det skal være en autoriseret isolatør, så du er sikker på, at arbejdet bliver udført korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *